ROCK CAFÉ OVLÁDNE POST-HARDCORE - ZAHRAJÍ V NĚM SILVERSTEIN, EYES SET TO KILL A DALŠÍ

|
ROCK CAFÉ OVLÁDNE POST-HARDCORE - ZAHRAJÍ V NĚM SILVERSTEIN, EYES SET TO KILL A DALŠÍ

Pražský hudební klub Rock Café, který teprve před několika týdny po téměř dva roky trvající pauze naplno obnovil svůj koncertní provoz, nabídne na přelomu prvního a druhého jarního týdne fanouškům tvrdších žánrů atraktivní dvojkoncert.

V sobotu 26. března se v něm nejprve představí u nás již dobře známí Kanaďané SILVERSTEIN. Kapela z torontského předměstí, hrající tradiční post-hardcore s punkovými kořeny, nedávno oslavila deset let své existence, a v nejbližších dnech se chystá vypustit své již páté, s velkým napětím očekávané album "Rescue". Na celém evropské turné, a tím pádem i na pražském vystoupení, je doplní kolegové z vydavatelské stáje Hopeless Records – seskupení THERE FOR TOMORROW z floridského Orlanda. Ti vyznávají našlapaný rock, kombinující pop-punkovou dravost s mainstreamovou chytlavostí, a připomínají např. Jimmy Eat World, You Me At Six či Anberlin. Celý večer otevřou enormně nadupaní Britové s velkou perspektivou do budoucnosti, WHILE SHE SLEEPS, orientující se na moderní, progresivní hardcore, s vynikajícím song-writingem a velkým citem pro kombinaci agrese s melancholickou melodičností.


Hned o dva dny později, v pondělí 28. 3., pak obsadí stejný prostor tři soubory z USA, jejichž hudební koktejl bude ještě ostřejší než ten sobotní – STRAY FROM THE PATH z New Yorku se prezentují nejtvrdší tvorbou ze všech, nekompromisním hardcore, definovatelným například jako mix This Is Hell a The Dillinger Escape Plan. Jejich další vystupující kolegové, VANNA z Bostonu, přivezou podobně našlapanou hudební směs, která je ale přece jen k posluchačům milosrdnější, a dopřeje jim sem tam trochu oddychu ve formě uvolněnějších pasáží a střídání motivů typických např. pro žánr "screamo". Headlinerem pondělního koncertu budou pak EYES SET TO KILL z Phoenixu v Arizoně, kteří si oblíbili modernější verzi post-hardcore se značným metalovým vlivem. Na rozdíl od mnoha žánrových souputníků znají však recept na nudu, a tím je v jejich případě obohacení daného stylu o ženský element – základními kameny sestavy kapely jsou totiž sestry Alexia (kytara/zpěv) a Anissa (baskytara) Rodriguezovy, které dodávají kapele i vizuální jedinečnost.

eyes se to kill cover

Vstupenky na oba koncerty seženete v předprodejní síti Ticketportal.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek