Do České republiky přijíždí na své jarní turné jedna z nejunikátnějších a nejnadanějších kapel Maďarska, naprosto ojedinělá i v evropském měřítku.

|
Do České republiky přijíždí na své jarní turné jedna z nejunikátnějších a nejnadanějších kapel  Maďarska, naprosto ojedinělá i v evropském měřítku.

Special Providence vznikli v roce 2004 díky dlouholetému přátelství dvou absolventů Kobánya Music Studio a Hudební Akademie Ference Liszta v Budapešti. Už po vydání prvního alba „Space Café“ je na své turné 2007 přizval jako hosty uznávaný Jeff Andrews /USA, baskytarista Scotta Hendersona, Mikea Sterna ad./ se svým triem. V roce 2008 pak Special Providence vydávají druhé album „Labyrinth“, jež sklidilo na mezinárodní hudební scéně vynikající kritiku. O rok později koncertují na prestižním London Jazz Festival. V roce 2010 začíná MUSEA - velký progresivní label - distribuovat jejich alba v 15 zemích světa a kapela současně vydává živý koncert na DVD nazvaný „Something Special“. Special Providence se také s velkým ohlasem účastní francouzského festivalu Crescendo, pokračují v koncertování po Evropě a přichází nabídka na koncerty v Japonsku, které se na podzim tohoto roku uskuteční.
Všichni čtyři členové působí i v dalších oceňovaných projektech /David Kollar Band, Róbert Hrutka, Subscribe, Ganxta Zolee ad./ a také se jako studioví hráči podíleli /i autorsky/ na albech dalších interpretů. Special Providence je nicméně jejich domovskou základnou, kterou všichni čtyři hudebníci preferují pro tvůrčí svobodu a názorovou blízkost.

„Jazzrockmetalturbochill“, jak svůj styl sami nazývají, je v první řadě spojením nečekaných hudebních prvků a postupů, které slouží celku. Až poté přichází individuální virtuozita jednotlivých členů - taková hudební pokora umožňuje kapele podávat progressive fusion jazz v novém světle a jejich hudební bravurnost se stává lehce stravitelnou pro posluchače rozdílných žánrů.

Special Providence jsou jedineční svými koncerty. Záplava živelné energie, která s náhlými změnami kompozice neklesá, ale roste, lehkost, s jakou představují nejnáročnější instrumentální kousky a téměř hmatatelná radost z koncertování, to vše se stává pro publikum neopakovatelným a naplňujícím zážitkem.

SPECIAL PROVIDENCE SPRING TOUR 2011

25.dubna PLZEŇ Anděl Café Music Bar
26.dubna PRAHA A Studio Rubín
27.dubna ČESKÁ TŘEBOVÁ Modrý Trpaslík
28.dubna OPAVA Music Bar Jam
29.dubna OSTRAVA Klub Parník
30.dubna BRNO Stará Pekárna

26.4.2011 PRAHA – koncert společně s kapelou AKLINE

Alternativní rock v podání kapely Akline je v našich zeměpisných šířkách velkým osvěžením – mnohé rezenze jejich nedávno vydaného debutového CD Ad Lib jsou plné chvály za precizní zpracování i široký hudební rozhled v dalších žánrech. Našli však svou vlastní cestu a jejich hudba lehce plyne, propojujíc hlas a instrumentální um. Jazzrockové skladby jsou plné emocí, téměř nadnáší a uvolňují. Na české hudební scéně jsou Akline ojedinělým příslibem originality a nevšednosti.

www.bandzone.cz/akline

27.4.2011 OPAVA – koncert společně s kapelou PIPI DUPU

Mladá kapela z Fulneku jménem PIPI DUPU vydala před rokem album Liquid adrenalin, které vybočuje z českého rocku nejen špičkovým muzikantstvím, ale také energií, jež kapela na desku zachytila a kterou pak dokáží na pódiu obecenstvu beze zbytku rozdat. Neobvyklé a přitom téhle kapele vlastní /dle jejich slov prozatím/, je také to, že všechny skladby jsou pouze instrumentální – vyniká tak kompoziční barevnost, kterou dovede málokterý zpěvák tohoto žánru podpořit. PIPI DUPU nenudí, neimitují a progressive rock má v jejich podání skvělý energický náboj.

www.bandzone.cz/pipidupu

30.4.2011 BRNO

Koncert se uskuteční s laskavou podporou Svazu Maďarů v Brně.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek