Slováci Madcult mají dnes premiéru nového videoklipu a chystají se na turné

|
Slováci Madcult mají dnes premiéru nového videoklipu a chystají se na turné

Zvolen není jen městem vypájeným na kousku dřeva, kde je „hrad a podhradie“, jak ho v úvodním jednání, dnes již kultovní inscenace divadla Sklep – Mlýny, představil Jiří Fero Burda. Zvolen je také městem, v jehož temných zákoutích se zrodil jeden šílený kult, jednoduše zvaný Madcult. Skupinka tří mladých recidivistů se snahou podkopat autority, kritizovat společnost a poukázat na špatné chování k matičce přírodě, vydala v roce 2010 EP 4 Reasons 4 Failure(s), jež oslovilo nejen hudební kritiky, ale také širokou veřejnost. Aby Madcult svou snahu podpořili také audiovizuálně, připravili videoklip ke skladbě „Lifeless Sea“, který si svou premiéru odbude v podvečer 18. 4. 2011 na serveru coreMusic.cz (www.coremusic.cz).

Zpracování videoklipu se osobitě ujal mladý dokumentarista Martin Hossa. „Autorovi jsme dali volnou ruku, celý koncept pojal po svém, a ač jsme to původně neplánovali, tak klip má k textu a poslání našich skladeb velmi blízko. Jsme z jeho práce nadšeni, o to víc, že to dělal zadarmo ve svém volném čase,“ komentuje vznik videa kytarista a zpěvák kapely v jedné osobě, Filip Bartek. Vy se již teď můžete podívat na video teaser, který pro vás kapela připravila (http://youtu.be/Kc_HrFSQ4iY).

Slovenští Madcult svou hudbou zasahují do mnoha žánrů současné core hudby a jejich skladby tak tvoří pestrobarevnou koláž, ve které najdeme jak agresivní a útočné grindcoreové pasáže, metalcoreové riffování a breakdowny, mathcoreovou komplikovanost, hardcoreovou sepjatost, crustovou přímočarost, tak emotivně procítěná intermezza blížící se až k post-rockovému ambientu. Společně se sociálně-kritickými a ekologickými texty patří jejich tvorba k vrcholům nejen slovenské a české tvrdě hudební scény. Důkazem tvrdé a poctivé práce tohoto nezkrotného tria je jejich poslední  počin – EP 4 Reasons 4 Failure(s), které se nahrávalo ve studiu Rolanda Grapowa (Masterplan, ex- Helloween), kde nahrávaly kapely jako X-CORE nebo Smashed Face a bylo masterováno v Anglii u Johna Mitchella (Architects, Funeral For A Friend, Annotations Of An Autopsy). „Lifeless Sea“ je druhým videoklipem kapely, prvním počinem byl klip ke skladbě „Marionettes“ z výše zmíněného EP (ke zhlédnutí zde: http:// youtu.be/62OXcw_DMnE).

Kapela se v současné době připravuje na desetidenní turné po NL/ČR/SK, které absolvuje společně s All Heads Rise (Nizozemí, www.myspace.com/allheadsrise) a Anime Torment (ČR, Litoměřice, www.myspace.com/animetorment). Nenechte si proto ujít jejich energický set a přijďte Madcult i ostatní kapely podpořit v jejich snažení. Zastávky turné jsou následující:

5. 5. 2011 Litoměřice (CZ) – Baronka

6. 5. 2011 Zvolen (SK) – Music Rock Cafe

7. 5. 2011 Prešov (SK) – City Klub

8. 5. 2011 Žilina (SK) – Retro Pub

9. 5. 2011 Jihlava (CZ) – Ponorka

10. 5. 2011 Chomutov (CZ) – Kulisárna

11. 5. 2011 Děčín (CZ) – Biograffs

12. 5. 2011 Amsterdam (NL) – Cave

13. 5. 2011 Heerien (NL) – Cafe Bluff

14. 5. 2011 Arnhem (NL) – Cafe The Stage

madcult
ODKAZY:

www.myspace.com/madcult

www.bandzone.cz/madcult

www.facebook.com/pages/MADCULT/128999315345

www.coremusic.cz

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek