Dnes si studenti volí nového krále a v sobotu Majáles obsadí Lochotín

Dnes si studenti volí nového krále a v sobotu Majáles obsadí Lochotín

Tradiční plzeňské slavnosti jara Majáles mají před sebou svůj festivalový závěr. Po dubnových studentských dnech, během kterých jsme se seznamovali s kandidáty na Krále Majáles, bavili se na zahřívacích párty a nebo na festivalu Kapeláž přímo v areálu ZČU, přichází velkolepé vyvrcholení.

Dnes se odehraje na náměstí Republiky program s názvem Královský pátek. Mezi mnoha interprety jako Tomáš Klus, Fast Food Orchestra nebo Eddie Stoilow se naposledy pokusí získat voliče na svou stranu šest kandidátů na Krále Majáles 2011. Toho vítězného určí podvečerní veřejná volba, po které proběhne oficiální předání vlády od aktuálního krále Chramiho I. Návštěvníci se kromě skvělých koncertů mohou těšit na originální příjezdy a volební scénky kandidátů. Vstup na Královských pátek je zdarma.

Vrchol Majálesu přijde však až v sobotu 30. dubna, kdy největší evropský přírodní amfiteátr obsadí největší západočeský festival t-music Majáles Open Air. Již dvaadvacátý ročník tohoto tradičního festivalu nabídne téměř třicet interpretů na třech hudebních pódiích, tradiční majálesové svatby, cyklus šestnácti soutěží o titul Majálesový Borec a mnoho další zábavy.

Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení skupin Divokej Bill, Sto Zvířat, Vypsaná Fixa, Pipes & Pints, Discoballs a nebo netradiční show Ivana Mládka s banjo bandem.

Mezi headlinery se dá jistě zařadit i oblíbená kapela Chinaski, které v rámci turné k novému albu záměrně vynechala Plzeň, aby si zde mohla užít speciální koncert v příjemném prostředí lochotínského amfiteátru. Chinaski na Majálesu zahrají v hodinovém setu to nejlepší ze své mnohaleté tvorby. Toto je ovšem jen výčet z bohatého programu závěrečného majálesového festivalu.

Vstupenky jsou během pátku k dostání pouze ve speciálním stánku na náměstí Republiky za 220 Kč od 14:00. V tu dobu totiž končí běžný předprodej. Cena vstupenek na místě v den festivalu pak bude 280 Kč. Děti do 110 cm mají vstup zdarma. Pro festival platí klasická omezení jako zákaz vstupu se zbraněmi, zvířaty, jídlem a pitím s výjimkou nealko nápojů v plastových lahvích do 0,75l.

Harmonogramy pódií, mapu areálu a také další praktické informace naleznete na internetových stránkách plzen.majales.cz a nebo na facebooku.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek