Pražská Chmelnice v neděli zažije metalcorovou smršť v čele s Caliban

|
Pražská Chmelnice v neděli zažije metalcorovou smršť v čele s Caliban

Německá metalcoreová stálice CALIBAN si přípravu svého nového alba zkrátí mj. také hezkou řádkou koncertů napříč Evropou a potěšujícím faktem je, že se při výběru koncertních stanovišť myslelo také na Prahu. CALIBAN se naposledy připomněli na začátku roku vydáním EP „Coverfield“, které je předzvěstí již zmíněného nového alba, které by měla tato německá družina vydat na podzim tohoto roku.

Na pražský koncert, který se uskuteční 8. května v žižkovském klubu Exit Chmelnice, si CALIBAN přivezou celou řadu zajímavých hostů. Konkrétně se jedná o kapely AS BLOOD RUNS BLACK, THE ADEPT a FOR TODAY. Pokud byste měli zájem o zakoupení vstupenek v předprodeji tak vězte, že jsou k dostání ve všech běžných sítích. Bližší informace o vstupenkách a dalších důležitých věcech spojených s tímto koncertem naleznete na webu obscure.cz.

Německá úderka CALIBAN se před několika letech vyšplhala mezi čelní představitele německé metalcoreové scény. Svůj hudební projev příliš nemění ani nyní a proto je pro ně typický agresivní a úderně řezaný, metalovými finesami zdobený hardcore s nezbytnými melodickými vsuvkami. Kapela si v ČR během posledních let evidentně vytvořila slušnou fanouškovskou základnu, takže o pořádnou atmosféru by na Chmelnici mělo být postaráno.

Jako support se představí hned trojice neméně zajímavých skupin. První z nich jsou mladí Američané AS BLOOD RUNS BLACK, kteří představí své novinkové album „Instinct“, které se stalo nástupcem debutového a superlativy ověnčeného počinu „Allegiance“. Rodáci z Los Angeles na nové fošně opět hrnou nekompromisní deathcore a ještě zvyšují svou vysoko nastavenou laťku.

Podobně jako jejich američtí kolegové, také švédská metalcoreová parta THE ADEPT letos navázala na svůj povedený debut. Nahrávka dostala jméno „Death Dealers“ a ambiciózní seveřané zde opět prezentují energický metalcore, který teprve naživo dostává pořádný koule. 

Čtvrtou kapelou (nikoliv do počtu) jsou další Američané, tentokráte v podobě kapely FOR TODAY. Stylově zapadají do metalcoreové party výše zmíněných spolků a tuto stručnou informaci ještě doplňme faktem, že na tomto turné budou propagovat svou poslední desku názvem „Breaker“.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek