Samir Hauser z legendární Vanessy vám odpoví na cokoliv!

Samir Hauser z legendární Vanessy vám odpoví na cokoliv!

Tento týden přinese magazínu NMNL.cz jeden velice zajímavý rozhovor - už za dva dny se chystám vyzpovídat leadera pražské EMB legendy Vanessa, Samira Hausera. Vanessa se proslavila v devadesátých letech jako velmi kontroverzní electonic body music kapela. Mezi její nejproslulejší pódiové kousky patří například mrtvá zvířata, červi, zvracení, zapálení fanoušků a spousta dalších a dalších chuťovek.

Po vydání posledního CD Ave Agony se Vanesse stále daří lidi tzv. "posadit na prdel." Důkazem jsou například klipy ke skladbám Ahoj, chcípni! nebo Fízl na speedu.

Jestli je něco, co vás na Samirovi hrozně moc zajímá, ale báli jste se zeptat, zeptám se na to za vás! Svoje dotazy pište do komentářů pod tento článek.

-------------------------------------------------

Ahoj, chcípni!

-------------------------------------------------

Oficiální text - Vanessa - by D Smack U Promotion:

"Masochistickou přitažlivost měly koncerty Vanessy vždycky. Diváci, oddělení od skupiny pletivem a oslnění tehdy naprosto futuristickou projekcí, ve které se jakoby mimochodem potkávaly útržky porna, tváře masových vrahů a optimistické počítačové animace zažívali něco, co většina z nich nezažila ani předtím, ani potom. Nešlo ani tak o kulturní zážitek jako takový, nýbrž o pocity, které člověk zažije, když ho v temné noční uličce přepadne parta hodně naštvaných a perverzních výrostků, kteří právě vyplenili sex shop. Přesto se diváci na koncerty Vanessy znovu a znovu vraceli...

V obecném zmatku doprovázejícím pád komunismu na sebe v roce 1990 v Praze narazili dva lidé, kteří se mohli seznámit pouze v ten konkrétní čas a na tom konkrétním místě. Daniel Rodný, geniální programátor z ortodoxní židovské rodiny a Samir Hauser, chlapík z česko-iráckého manželství, jehož otec byl vysoký důstojník v armádě Saddáma Husajna.

Spojení Rodného nadšení pro elektronickou hudbu a Hauserova textařská genialita, podpořená také absencí jakýchkoli zábran, dalo vzniknout veleúspěšným albům Disco Bastards, Flashback a Monogamy, které dodnes ovlivňují každého, kdo si jde v Čechách koupit jakýkoli elektronický nástroj. V roce 1993 vyhrává skupina s klipem ke skladbě “Prokopat se ven” cenu evropské MTV Local Heroes.

Energie, se kterou skupina přistupovala ke tvorbě i koncertům, ji nakonec zákonitě musela roztrhat. Rodný Vanessu v roce 1995 opouští a Hauserovým společníkem se na krátkou dobu stává Miroslav Papež, fanoušek industriálních zvuků a všech starých elektronických přístrojů. Společně pro label EMI vydali album Vanessa Gun, ale vzápětí si dávají tvůrčí pauzu.
V mezidobí se Samir Hauser živí jako kabaretní zpěvák pod jménem Bruno Ferrari, zatímco Miroslav Papež navazuje intenzivní spolupráci s berlínskou nezávislou scénou, především s labelem Pale Music Steve Morella. Na něm vydává svůj vedlejší projekt Moimir Papalescu And The Nihilists.

Někdy kolem roku 2007 začíná Hauser znovu komunikovat se svým původním partnerem Rodným a oba se shodují na tom, že je čas skupinu obnovit a upgradovat pro 21. století. Do obnoveného projektu vedle Papeže přizvali i Jaroslava Stuchlého, člena hardcoreové skupiny Michael's Uncle a operátora Jakuba Horáka.

Materiál pro nové album vznikal nejen v tajných laboratořích skupiny, ale také v Berlíně, kde nad zvukem desky dohlížel Alexander Hacke. Je rok 2009 a svět znovu potřebuje Vanessu...

… a proto legendární VANESSA vstala z mrtvých a rozjela zřejmě nejočekávanější comeback letošního roku. Album Ave Agony produkoval Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) a kromě zpěváka Samira Hausera a skladatelů Miroslava Papeže a Daniela Rodného se na něm podíleli také bubeník Jaroslav Stuchlý a producent Jakub Horák. Drsná parta, naturalistické české texty a obnažený obraz zkažené reality, taková je nová Vanessa. „Dneska hrajem mainstream, jsou to takový příjemný písničky pro lidi našeho věku, ale i pro ty mladší,“ říká Rodný. „Texty jsou o radostech a potěšeních lidí v krizi středního věku. Pokud se lidé o sobě chtějí něco dozvědět a odhalit temnou stranu, která je v každém z nás, deska Ave Agony jim to umožní,“ dodává Hauser.

ODKAZY
official website"

-------------------------------------------------

Fízl na speedu

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek