Benefit na ČSAF již tuto sobotu!

|
Benefit na ČSAF již tuto sobotu!

Československá anarchistická federace (ČSAF) funguje necelých 16 let a od doby svého vzniku má za sebou velké množství aktivit, jak těch veřejných, tak těch orientovaných na rozvoj anarchistického, potažmo antiautoritářského hnutí. Jelikož mnohé činnosti federace vyžadují určité náklady, je potřeba zajišťovat zdroje, z nichž se budou hradit. Jedním z takových zdrojů, v našem hnutí poměrně často využívaným, jsou benefiční koncerty. Na jeden takový bychom Vás nyní rádi pozvali.

Je sice pravda, že drobné benefice nejsou zrovna extrémní zdrojem prostředků. Někdy přispějí na dobrou věc částkou v řádu stokorun, v lepším případě jde o pár tisíc, výjimkou ale nejsou ani takové benefiční akce, které končí přes veškerou snahu v záporných číslech a samy potřebují zadotovat – ale to už je riziko, které k podobným podnikům patří. Jde o koncerty, na nichž interpreti podporující danou myšlenku či účel vystupují bez nároku na jakoukoliv odměnu (nepočítáme-li dobrý pocit, potlesk publika a příjemně strávený večer) či jen za příspěvek na cestu a společnou večeři. Cílem benefičních koncertů není jen získat nějaké prostředky na širokou škálu věcí (publikační aktivity, podpora stíhaných, konkrétní solidární akce…), stávají se také místem vzájemného setkávání, prezentace
různých skupin a projektů, distribuce publikací a propagačních materiálů, podpory angažovaných součástí různých subkultur apod. Benefiční akce v sobě kombinují zábavu a kulturu s projevem solidarity, samostatnou nezištnou aktivitou a D.I.Y. principy.

ČSAF pořádá benefiční koncerty již od roku 1995, kdy byla založena, a to jak z iniciativy svých lokálních skupin, tak spřízněných spolků a jednotlivců. Nyní zveme do klubu 007 [ODKAZ] na pražském Strahově, kde jedna z takových akcí proběhne v sobotu 28. května 2001 od 20:00. Výtěžek z akce půjde na aktivity federace, především na ty publikační a propagační, tedy na tisk anarchistického zpravodaje Zdola, nástěnných novin A3, antikapitalistických plakátů a letáků, které by jedné straně přinášely kritiku současného systému a na straně druhé načrtávali vizi možných alternativ.

Vedle hudebního programu bude na místě k vzhlédnutí instalace výstavy „15 let ČSAF“, která byla k vidění například při loňské třídenní kulturně-přednáškové akci pořádané k výročním založení federace, nebo na letošním MAY DAY festivalu, jenž pořádala na Prvního máje Antifašistická akce. Zájemci si budou moci zakoupit lístky do benefiční tomboly, kde bude připraveno velké množství cen. Nejde ale o žádný hazard, každý totiž vyhrává. Budete-li chtít, můžete sami přispět do tomboly nějakou věcí, nahrávkou či publikací. Třeba právě ta udělá svému výherci radost.

A nyní to nejpodstatnější – kapely, které 28. května na Strahově vystoupí:

SOCIAL CRICKLE (USA)
V téhle mladé partě z Bostonu v Massachusetts přežívá odkaz samotných kořenů amerického hardcore punku. Přímočará, nasraná a neuvěřitelně energická muzika připomene rané SSD, Jerry’s Kids, The Freeze nebo Gang Green. Ovšem v muzice Social Crickle nenajdete jenom ozvěny starého Bostonu, inspirovali se i jinde, a klasická jména jako Minor Threat, Government Issue nebo Angry Samoans tvorbu téhle kapely rozhodně poznamenala. Čekejte bezprostřední a upřímnou nálož, dvacet písniček za třicet minut a pot na stěnách.
http://www.last.fm/music/Social+Circkle

ILÚZIA (SK)
Ilúzia jsou pro hodně lidí objev poslední doby. Tolik energie a atmosféry aby člověk u českého hardcore a punku pohledal. Slovanská melodika, housle, výborné až skoro operní mužské i ženské zpěvy. A nejspíš je to slovenštinou, ale místy připomenou melodičtější Davovou Psychózu.
http://bandzone.cz/iluzia1

V.A.P. (CZ)
Hudební projekt V.A.P. jsou česká odpověď na anarcho-punk staré anglické školy. Jména jako Crass nebo Conflict nejsou daleko od středu terče a stejně, jako jmenované anglické legendy, se i V.A.P. soustředí především na sílu slova a sdělení. Český text, se snahou předat myšlenku, je relativně vzácný úkaz, a to je přesně to místo ve kterém tkví síla V.A.P.
http://www.myspace.com/voiceap

Časový rozvrh vystoupení kapel bude vypadat přibližně takto, ale budeme rádi, když dorazíte dříve.
21:20 - 22:00 Social Circkle
20:35 - 21:05 Iluzia
19:50 - 20:20 V.A.P.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek