Jitka Charvátová natočila na Slovensku filmový videoklip jako JI

|
Jitka Charvátová natočila na Slovensku filmový videoklip jako JI

Podivuhodný případ Jitky Charvátové a JI

Zpěvačka Jitka Charvátová, která se na své sólové dráze skrývá pod tajemným pseudonymem JI, si na jaře odskočila od příprav na turné s Oceánem a pro letošní léto připravila další singl ze svého elektropopového debutu Feed My Lion. Výběr nového singlu Deep Connection proběhl velmi spontánně a podstatnou roli při něm sehrál zavedený slovenský filmový producent a režisér Martin Hudák (společnost OREO), který je mimo jiné autorem úspěšného videoklipu Už Richarda Müllera. Martin Hudák koncem loňského roku Jitku Charvátovou oslovil a vybral si Deep Connection  jako titulní píseň pro film Projekt Alfa z televizní série Nesmrtelní. Skladbu poté ve spolupráci s producentem Arminem Effenbergerem a JI zremixoval a nyní stojí také za jeho vizuální podobou.

Klip k singlu Deep Connection na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=wgDxq9B9_Zw

"Když mě oslovil Martin Hudák, že chce píseň Deep Connection z mého alba do Nesmrtelných, splnily se mi naráz dva sny. Ještě než jsem ho poznala osobně, obdivovala jsem klip, který loni natočil pro Richarda Müllera a píseň, kterou si vybral, je moje srdcovka. Už při vzniku jsem si ji představovala k nějakému filmu. A stalo se," sdělila Jitka Charvátová.

Přestože mezi autory dalších použitých skladeb v sérii jsou taková jména jako Richard Müller, Katka Knechtová nebo Longital, Martin Hudák se rozhodl natočit pouze jediný klip, a to právě k Deep Connection Jitky Charvátové. Ve videoklipu jsou použité záběry z filmu, které se střídají se studiovými záběry JI. Podle slov režiséra Martina Hudáka má klip fungovat jako upoutávka před uvedením celé série Nesmrtelní v České televizi.

Projekt Alfa je natočený na motivy Stevensonova Podivuhodného případu dr. Jekylla a pana Hyda. Film je unikátní použitou technologií a je první svého druhu na Slovensku. Jeho režisérem je Karol Vosátko, který natáčel herce před modrou plochou, prostředí dostalo svoje kontury až později v postprodukci. Série Nesmrtelní vznikla pro Slovenskou televizi, která ji uvedla začátkem letošního roku.

Jitku Charvátovou s jejím projektem JI & Mother Ducks můžete v nejbližší době vidět naživo 28.5. na festivalu Mezi ploty, 3.6. v Českých Budějovicích v klubu mc Fabrika nebo 23.6. na klubové noci festivalu United Islands.

www.jitkacharvatova.com

www.nesmrtelni.sk

www.oreo.sk

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek