Poslední trumf pro letošní Rock For People - THE GHOST INSIDE!

|
Poslední trumf pro letošní Rock For People - THE GHOST INSIDE!

Už při první návštěvě Prahy je předcházela pověst jedné z nejtalentovanějších nastupujících metalcoreových partiček. Na RfP mohou The Ghost Inside přesvědčit i chronické brebty.

Fungují společně teprve pět let, čeští fandové je mohli „chytit“ na koncertě v roce 2009 v pražském klubu Abaton. Američtí vyznavači melodického metalcoru The Ghost Inside budou i na Rock for People vystupovat tak, jak je roku 2006 stvořila hudební „matka příroda“ – jako frustrovaní, naštvaní zástupci jedné kalifornské hudební generace, která se nehodlala smířit s tím, že hudební sny (a potažmo i muzikantské kariéry) v Los Angeles mizí často ze světa stejně rychle, jako na něj přicházejí.

Na začátku byli tři přátelé - Jonathan Vigil, Aaron Brooks a Tyler Watamanuk. Ti se rozhodli společně vyzkoušet své štěstí na losangelské ruletě a založili kapelu Dying Dream. Věrni svému destruktivnímu názvu se ovšem po vydání prvního EP Now or Never rozpadli poté, co se část členů rozhodla z Kalifornie odstěhovat. Nahrávací společnost Mediaskare Records byla kvůli rychle nastálým problémům patřičně naštvaná – do talentované kapely vkládala velké naděje.

Podobně znechucený Vigil (hlavní zpěvák) se s kytaristou Aaronem Brooksem rozhodli v kariéře přece jen pokračovat – ovšem pod jiným názvem. Nově vzniklí The Ghost Inside si v sobě z té doby odnesli odhodlání nikdy se nevzdávat. S tímhle jednoduchým přesvědčením se pokusili dobýt hudební svět na obou kontinentech. Z Ghost Inside vytvořili za pár let jedinečnou značku, prezentující agresivní a tvrdý metal, který přesto nepostrádá jasné melodie, tvořící nerozbitné „jádro“ jejich skladeb.

Jejich společným cílem bylo prý tvořit hudbu, která by překračovala žánrové hranice, na rozdíl od svých vrstevníků prý nechtěli Ghost Inside nikoho napodobovat, toužili prostě stvořit vlastní teorii, životní filozofii i image. Tvrdá práce se jim vyplatila – v dubnu roku 2007 vydala kapela debutové album Fury And The Fallen Ones“. U Mediaskare Records.

Zájem o kapelu začal narůstat raketovým tempem – především díky koncertům po celé Severní Americe. Mezi své spřízněné kapely počítají Ghost Inside například Bury Your Dead, Misery Signals, Bring Me The Horizon, Emmure, Stick To Your Guns či As Blood Runs Black. V červnu 2008 zazářila kapela také v zámoří, když vyrazila australské turné s I Killed The Prom Queen.

Po ročním turné skupina zasáhla druhá krize – na basu začal hrát Garrett Harer, kytaristou se stal Zach Johnson. Na podiích v téhle sestavě přežili ve zdraví dalších 12 měsíců, během nichž si získali reputaci jejich živé show a nesmiřitelný postoj.

Dvouleté živé hraní Ghost Inside dovedlo opět do nahrávacího studia, kde vznikla jejich druhá řadová a zatím také poslední deska Returners. V obchodech se zjevila loni v únoru, letos kapela vyrazila opět na koncertní podia. Jejich turné nese název Imperial Never Say Die a čítá zastávky v jihovýchodní Asii, Austrálii či na Novém Zélandu.

„Chcete-li mít vlastní dlouhodobý cíl, musíte se ho držet. My jsme se svým pojetím muziky navštívili po světě spousty míst a oslovily spousty lidí. Jak je možné, že po celou dobu drtíme vše, co nám přijde do cesty? Prostě neustupujeme,“ říká Jonathan Vigil. A v rámci propagace dodává: „Pokud jste ještě neviděli a neslyšeli The Ghost Inside, dlužíte to především sami sobě. A to bez ohledu na to, co děláte nebo kým jste.“

http://www.myspace.com/theghostinside
http://www.theghostinside.com/

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek