Metronomy v prosinci přijedou do Prahy se svým posledním albem

Metronomy v prosinci přijedou do Prahy se svým posledním albem

Tisková zpráva D Smack U Promotion a Lucerna Music Bar

Pokud od Metronomy očekáváte stejnou digitální melancholii jako na jejich všeobecně uznávaném albu Nights Out, tak vás očekává šok. Ale příjemný! The English Riviera je třetí album Metronomy a po Nights Out druhé na Because Music – je to nadupané a suverénní pop album,skvělá deska plná loudavých funkových písniček k západu slunce, která vynese Metronomy ještě dál, než se dosud dostali.

 

Skvostná pecka  ‘Everything Goes My Way’, s hlasem Roxanne Clifford z Veronica Falls je pravou letní klasikou. Varhany, které prostupují ‘The Look’ se vám vypálí do hlavy navždycky.A vemte jed na to, že tahle deska je spolehlivě tanečnější než její předchůdkyně.

 

Nové album bylo nahráváno v přestavěné garáži ve Wappingu ve východním Londýně." Nahráli jsme to ve studiu Smokehouse,kterýmu šéfuje taková stará škola, chlápek, co furt mluví o the Faces a Led Zeppelin,” říká Joseph Mount, mozek Metronomy, skladatel, zpěvák, kytarista a klávesista. "Příště to možná bude LA, ale pro tentokrát to je Wapping.”

 

Pokud Nights Out vyzařovalo pocit přesování se z party na party ve čtyři ráno s chemikáliemi v krvi, The English Riviera pluje po klidných vodách letních dní. A jestli slyšíte klasické sedmdesátky jako Fleetwood Mac, Steely Dan a  Stevie Wonder, jste na správné adrese. A přestože Mount v současnosti pendluje mezi Londýnem a Paříží, album se zrodilo na místě, kde před desetiletím začínal - v Devonu v Anglii.

 

Mount si vzpomíná, jak kdysi v Devonu ladil regionální stanice rádia a jak se zhrozil, když slyšel  ‘American Pie’ od Don McLeana a ‘Dreams’ od Fleetwood Mac. “Měl jsem vždycky stejnou reakci. Když jsem slyšel ‘Dreams’, říkal jsem si Kurva, tuhle písničku nenávidím. Nevím proč, ale nesnášim to."

V průběhu let se jeho názor změnil “ Před pár lety jsem si koupil  Rumours a když jsem slyšel Dreams, Tak jsem si pomyslel Bože, tak to je naprosto úžasný.

Bylo to v mým podvědomí a já najednou věděl, že Fleetwood Mac jsou skvělý a není zač se stydět. Bejt tak napumpovanej kokainem a dělat přitom tyhle nádherný věci, který jsou chytlavý, to na mě dělá fakt velkej dojem"

 

Metronomy vznikli v Totnes v Devonu po mnoha letech Mountova bubnování v různých kapelách ve škole. Ujel na Björk a Aphexovi, zamknul se v ložnici a  začal nahrávat na svém computeru. Přestěhoval se do Brightonu a v roce 2006 vydal svůj debut Pip Paine’ (Pay The £5000 You Owe). Když ho Erol Alkan pozval, ať vystoupí v jeho klubu, Mount si k tomu přizval Oscara Cashe a Gabriela Stebbinga.

 

Mount píše a skládá všechny písničky, ale naživo jsou Metronomy kvartet. Kapelu opustil Stebbing, takže Mount doplnil Metronomy o Annu Prior a Gbenga Adelekana na bicí a basu. On a Oscar tvoří jádro. " Trvalo to sice nějakou dobu, ale teď nepoužíváme žádné přednahrané pásky nebo něco takového, hrajeme všechno naživo a o to větší to je show!"


Koncert Metronomy v Praze se uskuteční 5.12. v Lucerna Music Baru. Klub bude otevřen od 20:00.

Vstupenky za 400,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně LMB bez poplatku, v den koncertu pak za 500,- Kč.

Více info na:

www.metronomy.co.uk

www.myspace.com/metronomy

www.musicbar.cz

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek