Na Uprisingu vystúpi otec ragga-junglu CONGO NATTY

|
Na Uprisingu vystúpi otec ragga-junglu CONGO NATTY

Do program festivalu Uprising, so svetovými menami ako Gentleman, Looptroop, Burro Banton, Lutan Fyah, či General Levy, dnes organizátori pripisujú aj legendu a otca ragga-junglu Congo Natty aka Rebel MC.

Hudobná kariéra britskej jungle legendy začala už v 80tych rokoch s jeho ska-popovou skupinou Double Trouble. Začiatkom 90tych rokov začína kombinovať vplyvy jungle, hardcore techna, dubu a reggae a zásadne tak prispieva k rozmachu jungle music, ktorá následne zažíva obrovský boom. Congo Nattyho pecky sa už dávno stali klasikou svojho žánru a ich nesmrtelnosť je zaručená remixami od velikánov ako DJ Zinc, Aphrodite či Shy FX. Premiérové vystúpenie „jungle guru“ na Slovensku bude o to výnimočnejšie, že na pódiu Uprisingu oslávi Rebel MC svoje 46 narodediny. Sám sa vyjadril, že o festivale už veľa počul a je potešený, že jeho prvá návšteva u nás bude spojená s touto udalosťou, ktorú spolu s nami oslaví vo veľkom stýle v rytme ragga-jungle. Na pomoc si z ostrovov berie Congo Dubz a Nãnci & Phoebe, dve ostré ženské mcs.

Jungle, ragga-jungle, drum&bass, dubstep, dub a digital reggae bude mať pod patronátom Mungo’s Station (jeden zo 4 stagov na festivale), na ktorý donesú Mungo’s Hifi svoj mohutný zvuk až zo Škótska.

Dôležitou správou pre Slovensko je, že podľa serveru gigero.com sa festival Uprising zaradil medzi 40 Top festivalov v Európe. To všetko naznačuje, že posledný augustový víkend (26.-27. 8.) na bratislavských Zlatých pieskoch bude Top.

http://www.uprising.sk

http://www.facebook.com/uprisingreggaefestival

CONGO NATTY aka REBEL MC / odkazy

Junglist / http://youtu.be/QL4GQ5H0lkc

Police In Helicopter / http://youtu.be/yIN2Ybt-wWg

Under Mi Sensi / http://youtu.be/G6-UTChtijQ

Champion DJ / http://youtu.be/xmQVmoS4P7g

Put Up U Lighter / http://youtu.be/JEVAazIg0ZI

Sound Of The Police / http://youtu.be/Ycest8pPPeU

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek