Basinfirefest 2011 vypukne už za týden

|
Basinfirefest 2011 vypukne už za týden

Největší hudební a zároveň první festival letních prázdnin v západních Čechách Basinfirefest otevře své brány už za týden. Ve čtvrtek 30. června 2011 ho odstartuje oblíbený „večírek pro nedočkavé“.

Basinfirefest 2011 se koná v termínu od 1. do 3. července na tradičním místě – tedy ve festivalovém areálu u městečka Spálené Poříčí jen pár kilometrů od Plzně.

Na oficiálních festivalových stránkách jsou nově k dispozici veškeré potřebné a užitečné informace i přesný časový rozpis pro jednotlivá pódia, na kterých letos vystoupí bezmála 80 kapel, a to jak těch zahraničních, tak těch domácích, které reprezentují to nejlepší, co česká a slovenská rocková, metalová, punková i ska scéna v současnosti nabízejí.

K headlinerům už 9. ročníku Basinfirefestu patří řečtí Firewind s kytaristou a pravou rukou Ozzyho Osbournea Gusem G., britská doom/gothic metalová legenda Paradise Lost, úderní veteráni Sodom a českými fanoušky milovaní Freedom Call z Německa i nu-metalová parta z USA Ill Niño.

Velké oblibě se vždy na Basinfirefestu těší také adrenalinový park a nehudební program. Obojí nebude chybět ani letos. Ve velkokapacitním stanu bude připraveno pódium s profesionálním karaoke. Ti, kteří holdují hře na hudební nástroje, dostanou v sobotu možnost vyhrát nádhernou kytaru Jackson. Opět se tu totiž odehraje soutěž o nejlepší kytarové sólo. Nebude chybět ani projekce snímků s hudební tématikou.

Fanoušci se mohou setkat se svými oblíbenci při autogramiádách. Jejich časový harmonogram bude vyvěšen u podpisového místa i předem na internetu.

Každé ráno přijede do festivalového kempu pojízdná pekárna, kde si festivaloví návštěvníci budou moci obstarat chutnou a křupavou snídani. Širší a pestřejší bude také nabídka občerstvení i piva a dalších nápojů ve festivalovém areálu, které se budou prodávat za velmi příznivé ceny.

Pro ty, kdo si rádi z letních festivalů domů vozí nějakou památku, Basinfirefest připravil široký výběr zboží s řadou nových položek na stánku s festivalovým merchandisingem.

K festivalovému areálu s kempem a hlídaným parkovištěm se návštěvníci i tentokrát pohodlně dostanou kyvadlovou dopravou. Autobusová linka bude vyjíždět v pravidelných intervalech podle předem stanoveného jízdního řádu. Pozor! Změnilo se stanoviště, odkud bude festivalová linka vyjíždět a kam se bude vracet. Podívejte se na mapku na webových stránkách festivalu.

Vstupenky objednané řes internetové stránky www.basinfirefest.cz a zaplacené na uvedené číslo účtu v termínu od 20. do 29. června, bude možné si vyzvednout na pokladně při vstupu do festivalového areálu. I letos jsou k dispozici jednodenní vstupenky a to za cenu Kč 600,- na den. Třídenní permanentka pak na místě vyjde na Kč 1 000,-. Děti do 12ti let mají vstup zdarma, od 12ti do 15ti let zaplatí poloviční částku vstupného, nad 15 let věku je pro ně aktuální plná cena vstupenky.

Ve spolupráci s generálním partnerem a oficiálním pivem festivalu, jímž je Budweiser Budvar, Basinfirefest připravil naprosto originální a exkluzivní příležitost pro ty, kteří by se chtěli

dostat na festival zcela zdarma. Stačí jen projevit dostatek kreativity a popustit uzdu své fantazii. Půjde o bleskovou soutěž, jejíž podmínky budou zveřejněny nejpozději 30. června 2011. Rozhodně se proto vyplatí co nejpozorněji sledovat oficiální internetové profily Basinfirefestu.

oficiální stránky festivalu: basinfirefest.cz
oficiální profil na Facebooku: facebook.com/home.php?#!/pages/Basinfirefest/126206074103852
předprodej vstupenek exkluzivně na: ticketstream.cz

PR & media & booking, kontakt pro akreditace, rozhovory, ...:
Iva Boková
+420 777249733

www.basinfirefest.cz

 

seznam potvrzených kapel pro Basinfirefest 2011:

PARADISE LOST(uk), FREEDOM CALL(ger), FIREWIND (gr), ILL NIÑO (usa), SODOM (ger), DEADLOCK (ger) LATEXXX TEENS (ita), MANIMAL (swe), VITA IMANA (spa) LORD OF THE LOST (ger), HELL IN THE CLUB (ita), NEONFLY (uk), SKARFACE (fr), DREAMSHADE (ch)

Krucipüsk, Kamil Střihavka & Leaders, Tublatanka (sk), Konflikt (sk), Aleš Brichta & band, Miloš Dodo Doležal, Wohnout, Root, Škwor, Vypsaná Fixa, Visací zámek, Törr, Doga, Totální nasazení, Vitacit & Láďa Křížek, Dan Horyna & Merlin, UDG, Imodium Cocotte Minute, Mandrage, Rybičky 48, Pipes and Pints, Prague Conspiracy, Locomotive, Dark Gamballe, Tortharry, Basta Fidel, Snail, Positive Mind, Horská chata (sk), Artur, Brainscan (sk), The Paranoid (sk), Dogmen, Peshata, Pop- Porn, První hoře, Scelet, Ska2tronics (sk), Dukla vozovna, Boron, Hypnos, Shogun Tokugawa, Elysium, Disfigured Corpse, The.Switch, Green Smatroll, The Streetfighters, Mindwork, Secret of Darkness a další...

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek