Čokovoko mají nové video, vyrážejí na turné a hledají dobrovolnice

Čokovoko mají nové video, vyrážejí na turné a hledají dobrovolnice

Milada Horáková, Barack Obama, Michael Jackson, Egon Bondy nebo Madonna, tyto a několik dalších hrdinů spojuje nové animované video Čokovoko ke skladbě Štěstí, kterým duo vytvořilo pomyslný předěl mezi jarním turné Co Češka, to muzikant a aktuálním pseudoturné s názvem Dva akordy a žádná pravda.

Klip k této písničce jsme nechtěli, teda já ne, protože ji nemám ráda, ale bratr říkal, že ho udělá, tak ho udělal. Jsou tam hlavy lidí, kteří jsou propojeni se ctí a ne-štěstím, např. Janáček Leoš (kvůli tomu, jak mu umřely děti), Cindy Crawford (kvůli jejímu cvičení na terasách mrakodrapů a rozpadlém vztahu s Richardem Gerem)a Michael Jackson (kvůli tomu, jak hodně nakupoval lampy a opice, ale stejně mu to nepomohlo). Na konci mělo všechno původně vybuchnout, ale to by vyznělo nihilisticky, což je už překonaný trend, tak tam místo toho naběhnou koně – tj. metaforická důvěra v harmonii přírody,“ říká ke klipu Zuzana, která dále fanynky Čokovoko vyzývá k účasti na dalším připravovaném klipu ke skladbě Dredař: „Tuto skladbu mám moc ráda a klip k ní bychom měli dokončit ještě během prázdnin. Půjde o klip s opravdovými mluvícími hlavami, proto hledáme dobrovolnice – paní nad čtyřicet, nejlépe z Brna, které si text pamatují a byly by ochotny se k tomu propůjčit,“ dodává.

Naopak Adéla má píseň Štěstí ráda: „Mám ji ráda, stejně jako spoustu jiných věcí, protože jsem se narodila jako optimistka. Animace v písni si každý může vyložit po svém. Například já mám s Cindy Crawford velmi úzký vztah, kdy jsme spolu v pubertě cvičily čtyřikrát týdně, Madonnu poslouchaly holky z volejbalu, takže pak i já, a předmaturitní čtení Kafky zpestřilo povinnou četbu. To, co je pro některé ironie, může být pro jiné opravdové štěstí. Klidně si místo koní dosaďte dítě nebo řízek. A co se klipu Dredař týče, nemějte strach, tělo bude animované,“ říká.

Dva akordy a žádná pravda tour:

29/6  – Hradec Králové – Festival evropských regionů

02/07 – Litoměřice, Litoměřický kořen

03/07 – Praha, Cross Club

04/07 – Chrudim, Yanderov festival

05/07  – Újezd u Rosic, Hudební jarmark

08/07 – Cheb, Galerie G4

22/07 – Uherské Hradiště, LFŠ

23/07 – Polička, Colour Meeting 2011

23/07 – Mikulov, Národy Podyjí

06/08 – Tasov, Beseda u Bigbítu

12/08 – Praha, klub P.M.

13/08 – Hrušová, Česká hospoda

17/08 – Brno, Nádvoří Staré radnice

20/08 – Mikulov, Eurotrialog

25/08 – Praha, Café V lese

23/O9 – Semily, Rokabar

30/09 – Jablonec nad Nisou, Rampa

1/10 Brno – Hostování, Kavárna Trojka

05/10 – Praha, Rock Café

8/10 – Písek, Pí local club

20/10 – Ústí nad Labem, Experimentální prostor Mumie

22/10 – Aš, Klubíčko

4/11 – Tábor, Orion Music Club

Napsali o albu Hudba:

Dvojici introvertek se povedlo, o co se rocková hudba poslední léta marně snaží: probudit v posluchači jeho vnitřního měšťáka, strážce veřejného dobra a následně se s ním konfrontovat.

Petr Vizina, Lidové noviny

http://www.lidovky.cz/cokovoko-vydaly-svou-prvni-skutecnou-desku-fmi-/ln_kultura.asp?c=A110328_165948_ln_kultura_wok

V jejich (cíleně) banálních rýmech se mísí každodenní jazyk i „zvrhlá fascinace“ popkulturou – a mezi tím prosvítá výstižný obraz současnosti.

Karel Veselý, Aktuálně.cz

http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=695777

Album Hudba je přes svůj nesmírně humorný nádech bolestivou a otevřenou zpovědí o výchově dívek v Čechách. Je to intenzivní, na dřeň obnažený sociální striptýz.

Marek Pros, Proti šedi

http://www.protisedi.cz/article/cokovoko-tancuji-socialni-striptyz

O Čokovoko:

Zuzana a Adéla, dvě obyčejné dívky s prvními vráskami, které jsou od roku 2006 dle vlastních slov nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. Hrály jsme už mj. na učilišti, v autobusu, v notářství, na svatbě biologů, na dědových narozkách, v Dobrém ránu s ČT, u Dejdara, na party pro delikventy. Nejsme vhodné na dětskou party a neděláme ani charitu. Na Facebooku máme 8831 fanoušků, 64 haterů a 161 haterů našich haterů. Tito o nás řekli, že jsme „vyvážená chuť říci něco až intimně samy za sebe a nechat se při tom svádět k fikčním odbočkám směrovkami jazyka a rýmů“ a „rozhodne neumite rapovat, zadny flow, boze“. Nové CD se jmenuje Hudba, protože pod mluveným slovem máme hudbu. A toto spojení je snad pěkné. CD vyšlo 1.4. u Mamka labelu a hudbu na něj připravil Tomáš Kelar, někdejší člen anglických Mountaineers. Mastering měl na starosti Ondřej Ježek ve studiu Jámor.

Další informace:

www.cokovoko.cz

http://www.facebook.com/cokovoko

www.bumbumsatori.org

30. 6. 2011

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek