The Dropout Patrol se chystají do Hradce Králové

|
The Dropout Patrol se chystají do Hradce Králové

Opravdu zajímavé indie folkové, popřípadě lo-fi kapely k nám nejezdí zrovna každý den. A když už k nám přijede nějaká partička s přízviskem "indie" nebo "lo-fi", většinou jde o pěkný průšvih. To ovšem v případě berlínských The Dropout Patrol rozhodně neplatí.

The Dropout Patrol (de)
http://www.myspace.com/thedropoutpatrol


Jejich začátky sahají někdy do roku 2000, kdy si tehdy 18-tiletá studentka Jana Sotzko začala na koleji nahrávat vlastní indie folkové písničky na starý magnetofon. Její podivná záliba ji zatím dovedla až k vydání debutového alba Songs That Just Happened (Ugly Dog 2001) a účasti na několika kompilacích.

Roky plynuly a v dosavadních recenzích se objevila přirovnání zejména k The Breeders, Cat Power nebo Magnapop. Něco na tom určitě bude, ale The Dropout Patrol narozdíl od výše jmenovaných v mnohem větší míře využívají působivé dvojhlasy a především jejich přístup k věci je ryze akustický.

Koncertní sestavu kromě Jany a jejích dvou spolužaček (hrajících jinak ve vlastních projektech) doplňuje na čtveřici kytarista z hardcoreové kapely Petethepiratesquid. Dohromady pak předvádí nezvykle křehké a zranitelné koncerty melancholického indie folk/rocku, jaký v našich končinách jen tak neuslyšíte.


Radio Burroughs. (de)
http://www.myspace.com/radioburroughs

Je to dost podobné tím, že tam také zpívá slečna, ale jdou na to více zpříma. Někde píší post-punk, jinde indie. Prostě melancho kytarovka s holčičím zpěvem, kterej se (vůbec) nebojí zařvat. V roce 2006 vydali split ep s PTPS. O rok později 4 skladbové mini a letos jim vyšla velká deska „The principles of hope or hybrid". Fugazi, At the Drive-In, Unwound.

9.9. Hradec Králové – Klub č.p.4 (Malé nám.)

http://www.marre.cz

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek