VEES: PRÁVĚ ODPÁLENÁ RAKETA

|
VEES: PRÁVĚ ODPÁLENÁ RAKETA

Jsou tři a každý do muziky dává kus svého rock'n'rollového srdce. Kdysi je ovlivnili Led Zeppelin, Beatles nebo Neil Young, ale mají rádi i The Strokes, Franz Ferdinand a Wolfmother: jihočeští VEES vydávají svou debutovou desku Foe Dry.

Od svých začátků a po vydání EP Johny Moon VEES urazili velký kus cesty a z rock'n'rollu se stal jejich životní postoj. „Když jsme začínali, ve zkušebně jsme se nebavili o ničem jiném, než v jakém momentu začne Jimmy Page v té které písničce hrát nějaký riff - a dá se říct, že právě na Zeppelinech jsme se naučili hrát. Dnes nás ale už mnohem víc inspiruje moderní muzika,“ dodávají VEES, pro které je šablona klasického rocku dávno úzká.

Nejsilnější zbraní přitom není jen osobitý přístup ke starým kytarovým vzorcům, s kytarovými a bubenickými sóly, ale také jejich odzbrojující živá vystoupení. „Ve studiu si dnes může každý vymyslet cokoli, ale ne každý to umí hrát naživo. My živé koncerty a improvizované jamování umíme,“ říká kapelník Bernard.

Typickým vtípkem kapely je už samotný název alba Foe Dry (V3 = fau drei). „Je to taková pěkná přesmyčka. Jsme tři véčka… a zároveň to znamená nikdy nevyrobenou raketu, kterou právě my odpálíme. Všichni se shodneme na tom, že právě Foe Dry je po nultém EP náš oficiální start,“ říkají VEES, kteří se rozhodli album vydat nikoli na obvyklém formátu CD, ale v mp3 a na vinylu. „Vinyl je pro nás ta nejlepší platforma – klenot, který můžeš doma vystavit a který v osobním prostoru může něco dotvářet, díky velkoformátové grafice. Mp3 je zas cesta jak usnadnit fanouškům poslech, grabování z CD a stahování nekvalitních a neautorizovaných mp3. Součástí každého vinylu bude unikátní ručně dělaný plakát, šablona a kód ke stažení mp3 zdarma. Chceme jen říct nahlas: Můžete si naši desku stáhnout zadarmo na internetu nebo přímo od nás za menší peníze a v nejlepší kvalitě. Budeme vám vděční a budeme si vás pamatovat,“ dodávají VEES.

Album Foe Dry vychází 27. září jako mp3 download a o měsíc později v limitované edici také na vinylu. Na produkci v lipovském Studiu Šopa se podíleli vedle kapely také Stanislav Valášek a Sičák (The Pooh).

VEES::
Jan Bernard Vaněček - basa, zpěv, věneček
František Vácha - buben, činel, lapeš
Mates Vodička - kytara, zpěv, carex

Přehled koncertů:
10.10. Roxy Praha
12.10. Anděl Café Plzeň
15.10. Velbloud České Budějovice

Další informace:
www.veespolice.cz
www.xproduction.cz
www.bumbumsatori.org

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek