Táborské legendy zahrají po 50 letech na jednom pódiu i s držitelem Thálie

|
Táborské legendy zahrají po 50 letech na jednom pódiu i s držitelem Thálie

Jedinečné setkání budou moci zažít návštěvníci zahrady táborské Střelnice v sobotu 1. září. Na pódium se vrátí totiž legendy místní bigbítové hudební scény a připomenou tak slávustřeláckých čajů. V rytmu poctivého rokenrolu boky opět rozhýbou skupiny The Kings, BigBeat Jiskra Pal, Atlantik, Sklepníci či The Ants - Mravenci. Start akce je v 18 hodin.


„Neslibujeme kdovíjaký hudební zážitek. Co ale můžeme zaručit, je příjemné setkání lidídoprovozené hudbou,“ říká kytarista, saxofonista a skladatel Karel Kobližka z Jiskry Pal anásledných, slavných The Kings. „Jiskra, The Sparks, začala veřejně vystupovat v roce 1962pod patronátem N.p. Jiskra Pal Tábor. V roce 1965 manažer kapely Jaroslav Dolák „odešel“směrem na západ, čímž se dopustil trestného činu nedovoleného opuštění republiky a kapeluihned zrušil bolševik. Jenže někteří členové kapely pokračovali dál, a tak ještě téhož roku mělipremiérové vystoupení na Střelnici, dne 16. listopadu 1965, pod novým názvem The Kings,“prozrazuje z jedné historie Kobližka.


Klubko s historickými prameny se však rozbalí i u dalších kapel, které na Střelnici bavilystovky lidí na populárních nedělních čajích v 60. a zkraje 70. let. Současní návštěvníciStřelnice si budou moct vychutnat hudbu žijících legend jako Mravenci, Sklepníci či Atlantik,jejichž hlasem nebude nikdo jiný než Jan Vacík, tenor opery Národního divadla a kdysi sólistaBavorské státní opery v Mnichově, který si zazpíval také v italské La Scale a pravidelně seobjevuje na světových pódiích. V roce 2003 získal cenu Thálie za hlavní roli v Janáčkověopeře Výlety páně Broučkovy.„Je to pro mě připomenutí nejkrásnějšího období – předpuberty, puberty a postpuberty. Tutodobu si rád připomenu touto akcí,“ říká Jan Vacík, který zrovna zkouší s Atlantikem.


Každá kapela zahraje zhruba půlhodinový set. Jednotlivé soubory už není možné vidětv původních sestavách, a tak je doplní mladí muzikanti. Programem budou na pódiu i mezinávštěvníky provázet Karel Deniš a Vladimír Kostínek, tedy pasivní bigbítoví pamětníci- rockery kdysi nemilovaní aktivní jehlošusti - a v muzice dodnes aktivní figury. Součástíakce bude promítání snímků a filmů, pouštění dobových nahrávek, interview s interprety,vyprávění. A historky budou stát rozhodně za to! Mladí muzikanti, potomci, vystoupís programem Pocta fotrům.Po skončení pořadu se uskuteční afterparty v malém sále a zahradě Střelnice. „Bude to hlavnětišší, reprodukovaná hudba a především klábosení mezi všemi,“ doplnil Štěpán Pavlík zpořádajícího sdružení Fest2004.
Kapacita střelnické zahrady je asi 400 diváků, k sezení bude 150 a na stání 250 míst.Vstupenky v ceně 50 korun je možné zakoupit v předprodejích v Infocentru na Žižkověnáměstí a v Restauraci Střelnice. Pořadatelé upozorňují, že kapacita je omezená a už nynívstupenky rychle mizí. Doporučují s koupí nemeškat!

Informace najdete také:

Na facebooku: http://www.facebook.com/#!/events/111727658961606/

Stránkách sdružení Fest2004 - http://www.fest2004.cz

Kulturním jihočeském serveru – www.kulturne.com

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek