Koncert pro Japonsko

Koncert pro Japonsko

Kapely Vypsaná fiXa, Už jsme doma, Sunshine, Psí vojáci a uskupení Papaya Paranoia zahrají a pošlou celý výtěžek z akce do Japonska, které v tuto chvíli pustoší nedozírná přírodní a ekologická katastrofa.

Koncert pro Japonsko proběhne v úterý 29. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Večer, který nabídne vedle koncertů zmíněných kapel i projekce dokumentů o jejich cestách po Japonsku, začne v 18 hodin a vystoupí na něm například i propagátor česko-japonských vztahů a podnikatel v cestovním ruchu Tomio Okamura.

Výtěžek ze vstupného poputuje na fond Česko-japonské společnosti, určený na pomoc obětem a zmírnění následků právě probíhajících katastrof. Z něj bude hrazena obnova poničených míst nebo ozdravné pobyty obyvatel z postižených oblastí například i v České republice – přesně dle konkrétních potřeb japonských partnerů. „S tímto způsobem konkrétní podpory máme zkušenost po zemětřeseních v 90. letech. Pro Japonsko je důležité mít pomoc zvenčí pod kontrolou – přesně pojmenovává věci, jež nutně potřebuje. Odpovídá to mentalitě Japonců," říká Robin Šóen Heřman z Česko-japonské společnosti. Všichni zúčastnění umělci, stejně jako pořadatelé a pracovníci, se vzdali jakýchkoliv nároků na honorář.

Vstupenky v ceně 200 Kč jsou k dispozici od 17. března nawww.ticketsforpeople.cz, případně v ceně 250 Kč přímo na místě. Zájemci, kteří chtějí fond podpořit, ale nedostanou se na Koncert pro Japonsko, mohou zakoupit tzv. Symbolickou vstupenku rovněž v hodnotě 200 Kč – veškerý výtěžek opět poputuje na fond pro oběti zemětřesení. Další informace na www.koncertprojaponsko.cz, kde budou během příštího týdne soustředěny informace i o všech dalších možnostech pomoci Japonsku a jeho obyvatelům.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek