Čokovoko vyrážejí na Co Češka, to muzikant tour

Čokovoko vyrážejí na Co Češka, to muzikant tour

Dva akordy a pravda, mluvené slovo, trhavý tanec a láska k humoru černému jako anýzové vejce, také to jsou Čokovoko. Adéla a Zuzana, dvě obyčejné dívky s prvními vráskami, které po vydání svého prvního regulérního alba Hudba vyrážejí na své česko-slovenské turné, které ve svém prvním týdnu nese podtitulek: „Musíme vydělat na novou škodovku, na očkování pro psa a pokřtíme CD.“

Turné Co Češka, to muzikant má celkem 16 zastávek a během každé z nich dívky čekají podobné rituály: „Oholit se, a pokud jsme se předtím pohádaly, tak udobřit se, vzít si podpatky, říct několik jazykolamů, velkým písmem napsat pořadí písniček, zaměřit se na někoho, kdo se směje nebo alespoň kýve,“ říká Zuzka. „Ještě se pořádně namalovat, aby to bylo poznat i v posledních řadách, vzít si neperlivou vodu, zjistit, jestli už tam stojí dost lidí a slíbit si, že už nebudem buzerovat zvukaře,“ dodává Adéla.

Co Češka, to muzikant tour:

11/04 Nitra, Valašský Šenk

12/04 Brno, Fléda (+ 2singles, Don Juan Disco)

15/04 Opava, Music club 13

16/04 Ostrava, Marley (+ Midi Lidi)

18/04 Jihlava, DK

19/04 České Budějovice, Horká vana

20/04 Plzeň, Anděl Café

21/04 Praha, Palác Akropolis (+ 2singles)

23/04 Třebíč, Béčko

24/04 Znojmo, Gogoclub

25/04 Velikonoce

26/04 Bratislava, NuSpirit

27/04 Žilina, Stanica

28/04 Košice, Tabačka

29/04 Trenčín, Lúč

30/04 Senica, tba

Napsali o albu Hudba:

Dvojici introvertek se povedlo, o co se rocková hudba poslední léta marně snaží: probudit v posluchači jeho vnitřního měšťáka, strážce veřejného dobra a následně se s ním konfrontovat.

Petr Vizina, Lidové noviny

http://www.lidovky.cz/cokovoko-vydaly-svou-prvni-skutecnou-desku-fmi-/ln...

V jejich (cíleně) banálních rýmech se mísí každodenní jazyk i "zvrhlá fascinace" popkulturou - a mezi tím prosvítá výstižný obraz současnosti.

Karel Veselý, Aktuálně.cz

http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=695777

Album Hudba je přes svůj nesmírně humorný nádech bolestivou a otevřenou zpovědí o výchově dívek v Čechách. Je to intenzivní, na dřeň obnažený sociální striptýz.

Marek Pros, Proti šedi

http://www.protisedi.cz/article/cokovoko-tancuji-socialni-striptyz

 

O Čokovoko:

Od roku 2006 jsou dle vlastních slov nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. Hrály jsme už mj. na učilišti, v autobusu, v notářství, na svatbě biologů, na dědových narozkách, v Dobrém ránu s ČT, u Dejdara, na party pro delikventy. Nejsme vhodné na dětskou party a neděláme ani charitu. Na Facebooku máme 7563 fanoušků, 64 haterů a 161 haterů našich haterů. Tito o nás řekli, že jsme „vyvážená chuť říci něco až intimně samy za sebe a nechat se při tom svádět k fikčním odbočkám směrovkami jazyka a rýmů“ a „rozhodne neumite rapovat, zadny flow, boze“. Nové CD se jmenuje Hudba, protože pod mluveným slovem máme hudbu. A toto spojení je snad pěkné. CD vyšlo 1.4. u Mamka labelu a hudbu na něj připravil Tomáš Kelar, někdejší člen anglických Mountaineers. Mastering měl na starosti Ondřej Ježek ve studiu Jámor.

Další informace:

www.cokovoko.cz

http://www.facebook.com/cokovoko

www.bumbumsatori.org

 

 

11. 4. 2011

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek