Zpěvačka Santigold přijede na Colours!

Zpěvačka Santigold přijede na Colours!

Přivážíme vám nadupaný hukot z newyorského popového undergroundu - zpěvačku Santigold.

Hybrid dubstepu, Portishead, Cure, M.I.A., Pixies, Bollywoodu a Lil Wayneho.

Zvykněte si na černou dívku, která nezpívá R&B," říká zpěvačka, skladatelka a producentka Santi White alias Santigold.

Debutové album natočila před třemi lety s Diplo, Freq Nasty a kamarádkou M.I.A., s níž vyjela na turné. A potom s Björk a Architecture In Helsinki. Předskakovala Coldplay, Jay-Z, Beastie Boys nebo Kanye Westovi a o její služby stál David Byrne, Pharrell Williams a The Streets.

O Santigold se začalo mluvit jako o nové M.I.A., ovšem po vydání alba to všichni vzali zpět. „Každý, kdo to tvrdí, je buď ignorantskej blázen, nebo přišel o uši," upozornil všechny Kanye West. A obě ikony tomu nasadily korunu, když se vydaly na společné turné, ze kterého Santigold volně přestoupila na koncertování s Björk.

Platí pro ni také, že vedle skladeb s punkrockovým ostřím dokáže napsat otevřeně provokativní texty a ráda využívá analogový zvuk s basovými rytmy. „Všimli jste si toho, že se Santigold ujala vedení?" řekl o ní Squeak E. Clean z hip hopového dua NASA, když ji přizval do velkolepé společnosti hvězd natáčejících album The Spirit The Apollo (Tom Waits, David Byrne, Chuck D, George Clinton aj.). S Kanye Westem, Spunk Rock a M.I.A. si zazpívala skladbu Whachadoin?.

Letos by Santigold měla představit nové album, na kterém s ní spolupracovali Pharrell Williams a oblíbená skupina Devo.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek