Plzeňský Majáles se blíží

Plzeňský Majáles se blíží

Největší plzeňský open air festival vyvrcholí příští víkend

Tradiční plzeňské slavnosti Majáles se pomalu rozjíždí studentským programem. Kandidáti na Krále Majáles jsou již nominováni, na akademické půdě probíhají zahřívací párty a blíží se takové akce jako festival studentských skupin, pivní štafeta či majálesové sportovní turnaje. A to vše vyvrcholí volbou nového studentského vládce v pátek 29. dubna na náměstí Republiky a den poté největším plzeňským festivalem t-music Majáles Open Air v amfiteátru Lochotín.

Studentská oslava jara má v západočeské metropoli nepřerušenou tradici od roku 1990, je tedy nejstarším novodobým Majálesem v Česku. Letošní ročník naváže na ten předchozí, který byl po všech stránkách rekordní a potvrdil pozici celorepublikově největšího Majálesu vůbec s více než dvacetitisícovou návštěvností.

Druhý hlavní den oslav našel již před šesti lety útočiště v lochotínském amfiteátru. Letos se kromě prostor letního kina odehraje část programu opět na parkovišti před amfiteátrem v podobě druhé scény. Tím se prostor pro návštěvníky výrazně rozšíří a to pak jistě přispěje k vyššímu komfortu návštěvníků. Hudební část oslav tak může nabídnout další skvělé kapely, pro které se již nenašel prostor na hlavním podiu. Třetí scéna v přírodním altánku uvede alternativní vystoupení k mainstreamovým interpretům na ostatních pódiích. Doprovodný program bude opět sloučen do cyklu soutěží o „majálesového borce“. Nebudou samozřejmě chybět majálesové svatby na 24 hodin, výtvarné dílny a další tradiční hry. Novinkou bude speciální úschovna zavazadel.

V rámci festivalu t-music Majáles Open Air tak vystoupí více než třicet interpretů. Mezi hlavní taháky patří jednoznačně skupina Chinaski. Ta v rámci turné k novému albu zcela vynechala západočeskou metropoli a tak bude plzeňský Majáles jedinečnou příležitostí, kde slyšet kromě osvědčených hitů i novinkové písně z alba Není naco čekat. Mezi dalšími headlinery se objevují jména, která mají za sebou již mnoho úspěšných majálesových vystoupení a vyrůstala spolu s vývojem festivalu. Návštěvníci se mohou těšit na Divokýho Billa, Sto Zvířat, Vypsanou Fixu, Discoballs a nebo Rybičky 48. Tradiční hudební program navíc ozvláštní Ivan Mládek se svým banjo bandem, američtí rockeři z The Static Age a nebo stále populárnější Pipes and Pints.

Kandidáty na krále při tradiční volbě den před festivalem doprovodí interpreti Tomáš Klus, Imodium, Fast Food Orchestra, Eddie Stoilow a mnoho dalších. Letos se sešlo celkem šest kandidátů a tak souboj o uvolněný trůn bude opět hodně napínavý.

Všechny majálesové aktivity kromě hlavního festivalu t-music Majáles Open Air na Lochotíně jsou zdarma. Na hlavní den oslav, 30. dubna v amfiteátru Lochotín, jsou vstupenky k dostání v běžných předprodejích a nebo na t-music.cz přímo do mobilu s pivkem zadarmo pro zákazníky T-Mobile za 220 Kč. Prodej vstupenek v den festivalu bude za 280 Kč. Pro více informací o programu, kandidátech na Krále Majáles, předmajálesových párty a nebo festivalu studentských kapel Kapeláž 27. dubna přímo v areálu ZČU sledujte stránky plzen.majales.cz nebo hledejte Plzeňský Majáles Official na Facebooku.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek