Marta Töpferová zahraje na Colours

Marta Töpferová zahraje na Colours

"Jedna z nejlepších latinských nahrávek, které jsem zatím slyšel, pochází od české zpěvačky Marty Töpferové," tvrdí newyorský promotér Bill Bragin.

Marta Töpferová nezpívá na stadionech - ale natáčí hudbu, která má ve světě respekt. Žije v New Yorku, její láskou je španělština, v ostré konkurenci latinskoamerických umělců obstála svojí muzikálností a osobním přístupem. Její debutové album produkoval Joe Boyd, který před 30 lety objevil Pink Floyd a spolupracoval s Bobem Dylanem: "Zatímco zpěvačky ze španělsky mluvících zemí jsou spíš patetické a hlasité, Marta je decentní a střídmá, její zpěv v sobě má tichý plamen brazilské bossa-novy."

Nové album Marty Topferové ukazuje, proč jí London Times nazývají "jedním z nejpůvabnějších interpretů latinskoamerické lidové hudby". Po turné v České republice nahrála v Praze se svým newyorkským souborem album "Trova" (Trubadúrská tradice). V něm kulminuje její láska ke stylům jako je kubánský son a portorikánská bomba. Na CD zaznívá osm vlastních skladeb a tři tradicionály, které obsahují úžasnou kombinaci hudebních nástrojů: kubánského tresu, venezuelského cuatra, houslí, kontrabasu a bicích v kombinaci s vokálními harmoniemi. Trova je doposud Martina nejenergičtější nahrávka.

Marta Töpferová je česká zpěvačka se srdcem v latinskoamerické hudbě. Ponořuje se do karibských a jihoamerických stylů jako je kubanský son, venezuelský joropo a portorikanská bomba, hraje na cuatro a zpívá s
elegantním toužením v hlase.
- New York Times

Zpěvačka a skladatelka Marta Töpferová, původem Češka, již dlouhodobě žijící v New Yorku, se déle než patnáct let věnuje hudbě Latinské Ameriky. V dětství začínala zpěvem české lidové a vážné hudby v Praze a po emigraci
do Spojených Států v roce 1987, Marta pokračovala s hudbou ve sboru 'Seattle Girls' Choir'. Dále studovala španělštinu, kytaru a sólový zpěv, jak ve Spojených Státech, tak i ve Španělsku a postupně po stopách své oblíbené hudby procestovala Mexiko, Kubu, Portoriko, Argentinu a Guatemalu. V roce 1996 se usadila v New Yorku, kde začala skládat vlastní písně inspirované rytmy jako je kubánský son, venezuelský vals, merengue a argentinská zamba. Také začala hrát na jihoamerickou kytaru "cuatro", na kterou se nyní doprovází. Její skladby ve španělštině jsou unikátní svým lyrickým, akustickým, poetickým stylem. Marta již absolovala mnohá turné a koncerty na významných místech jako je Queen Elizabeth Hall v Londýně, na Jazzovém Festivalu ve Vídni, v New Morning v Paříži, na Jazzovém Festivalu v Tanglewoodu, na World Music Festivalu v Chicagu, a mnoha dalších klubech a divadlech ve Spojených Státech, Španělsku, Argentině, Francii, Německu, Holandsku, Velké Británii, Rakousku, Itálii a České Republice. Také má za sebou řadu rozhovorů s mezinárodními rozhlasovými i televizními stanicemi a vydala čtyři desky, "Flor Nocturna" 2006 & "La Marea" 2005 (World Village/Harmonia Mundi), "Sueňo Verde"(Circular Moves) 2003 a "Homage To Homeland" (Lyra Records, vlasntí produkce) 2002.

"Mimořádná skupina" - Chicago Sun Times

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek