"Nechceme vydávat alba, která budou znít stejně," říkají Four Year Strong

|
"Nechceme vydávat alba, která budou znít stejně," říkají Four Year Strong

Američtí Four Year Strong jsou nyní na svém zatím největším turné, na kterém dělají support velikánům Bad Religion a Rise Against. Možná vás napadne, že se FYS, kteří bývají označovaní za easy - core kapelu, k těmto kapelám moc nehodí. Ve svém nejnovějším rozhovoru, který byl zveřejněn na serveru propertyofzack.com, kapela objasňuje nejen účast na svém právě probíhajícím turné, ale také nedávný odchod klávesáka Joshe, nebo nahrávání nového materiálu.

"Nahrávání nového materiálu je kompletně odlišné od toho, jak jsme to dělali dříve. Od debutu "Rise Or Die Trying" jsme vždycky nejdřív nahráli jenom hudbu a až potom k ní vymýšleli texty. Teď to děláme opačně, píšeme společně všechny texty i hudbu, abychom měli pocit, že to všechno sedí", tak se kapela vyjádřila ke způsobu, jakým vzniká, a zřejmě ještě pár měsíců bude vznikat, nový materiál Four Year Strong.

Skupina také v rozhovoru říká, že si nemyslí, že nové album vzniká příliš brzy (jejich poslední počin, tedy album "Enemy Of The World", je staré jen něco málo přes rok), jednoduše proto, že jejich debut "Rise Or Die Trying" byl vydán tři roky před "Enemy", a kapela již nechce dělat takhle velké přestávky.

Nový materiál také prý překonává všechna očekávání členů kapely a již teď je jasné, že je album "Enemy Of The World" posunulo o kus dál. "Snažíme se být více vážnou rockovou kapelou a nezapadnout tak do odpadu v rámci jednoho žánru, obzvláště dnes, kdy každý hledá škatulky, do kterých by kapelu zařadil. Předchozí dvě alba vznikala v létě, ale první půlka naší novinky naopak v zimě, takže padal sníh a byla mrazivá zima a myslím si, že se to odráží v těch nových písních. Takže první půlka je zimní, ale druhou budeme natáčet v létě, takže si myslím, že to bude perfektně vyvážené."

Skupina tedy nahrávání dokončí letos v létě a doufá, že nové album bude venku někdy na podzim.

Four Year Strong také přiznávají, že bylo zpočátku těžké si zvyknout na to, že už s nimi není jejich klávesák Josh, který se s kapelou nedávno rozešel, ale nyní už je to v pořádku a kapela je ráda, jak se nakonec vše vyřešilo.

Nám nezbývá, než si ještě pár měsíců počkat, ale já osobně si myslím, že se máme rozhodně na co těšit, jak nám tahle kapela z městečka Worchester už několik let dokazuje.

Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

A na závěr něco pro nedočkavce - Four Year Strong již na svém aktuálním turné hrají jednu z nových písní. Jmenuje se "Falling On You".

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek