Britská indie-senzace Wild Beasts v srpnu vystoupí v Lucerna Music Baru

Britská indie-senzace Wild Beasts v srpnu vystoupí v Lucerna Music Baru

Tisková zpráva D Smack U Promotion a Lucerna Music Bar

Wild Beasts je indie-rocková kapela z Kendalu v Lake District v Anglii. Svůj první singl "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" vydali na Bad Sneakers Records v listopadu 2006 a vzápětí podepsali smlouvu u Domino Records . Dosud vydali tři kritikou opěvovaná alba Limbo, Panto z roku 2008, Two Dancers z roku 2009 a Smother z letošního roku. Two Dancers bylo nominováno na Mercury Prize.

Limbo, Panto je jejich debutové album. Stačí se podívat na názvy písniček: Vigil For A Fuddy Duddy, The Old Dog, Cheerio Chaps, a hned vám bude jasné, že se v téhle skupině sešly výjimečné osobnosti. Na téhle desce vás nečeká nic, co byste znali pod současným nánosem všednosti. Tady vstupujete do zcela nového, dosti podivného a vysoce originálního prostředí. Jeden poslech stačí k tomu, aby vás jejich skladby očarovaly a naprosto zmátly. Jedno je jisté, takhle originální kapelu Británie už dlouho neměla.

Zpěvák Hayden Thorpe vás ihned upoutá svým falzetem prokládaným výkřiky. Jako by ventiloval svou emocionální frustraci – takový projev je nejen projevem určité bezbrannosti, ale nese v sobě i notnou dávku šarmu.

Wild Beasts začali hrát, když jim bylo osmnáct a hlavním cílem bylo vyhnout se jakýmkoliv normám: “Máme štěstí, že jsme opravdu dřeli a snažili se být co nejvíc individuální. Vzešlo to z nudy a z nedostatku zájmu o pivo a testosteronový rock . Zahustilo nás to jako ovoce,” říká Hayden

Hayden Thorpe a Ben Little, studenti z Queen Katherine School založili v roce 2002 duo Fauve, ve francouzštině "wild beast"(divoké zvíře), a začali skládat své písničky. V lednu 2004 se k nim přidal bubeník Chris Talbot, známý jako Bert, a kapela získala své jméno Wild Beasts. Trio nahrálo své stejnojmenné EP v červnu 2004 a v září 2005 skupina přesídlila do Leedsu a přibrala Toma Fleminga, který hrál na basovou kytaru. 

Wild Beasts podepsali smlouvu s Bad Sneakers Records v srpnu 2006. První singl "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" s "úžasným falzetem Haydena, který naříká za zvuku zvonivých kytar,” vyšplhal na sedmnácté místo britské hitparády.

V květnu 2007 časopis NME označil Wild Beasts jako jednu z deseti kapel, které patří na špičku současné hudby. Jejich debut byl popisován jako " šokující, legrační a nadmíru nezaměnitelný.”
Jejich druhé album Two Dancers vyšlo v srpnu 2009 a bylo opět výtečně hodnoceno. Objevilo se v mnoha seznamech nejlepších desek roku 2009 a bylo nominováno na Mercury Prize 2010. Třetí album Wild Beasts s názvem Smother vyšlo v květnu 2011 a skupina oznámila, že na turné vyjedou s další členkou skupiny Katie Harkin ze Sky Larkin.
I jejich nové album získalo čtyřhvězdičkové hodnocení v magazínech Q, Mojo a Uncut. BBC šlo ještě dál – nazvalo album albem roku 2011 a skupinu nejvíce inspirující v celé Británii. Na Metacritic Smother získalo 86 bodů ze sta možných a stalo se tak dosud sedmým nejlepším albem roku 2011 ve všech kategoriích. 

Wild Beasts vystoupí premiérově v Praze 15.8. v Lucerna Music Baru. Klub bude otevřen od 20:00.

Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně LMB bez popltku, v den koncertu pak za 450,- Kč.

Více info na:

www.wild-beasts.co.uk
www.myspace.com/wildbeasts
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek