Cartonnage, hvězdy s mezinárodním přesahem i Preissnitz - to jsou další lákadla Open Air Festivalu

|
Cartonnage, hvězdy s mezinárodním přesahem i Preissnitz - to jsou další lákadla Open Air Festivalu

Zatímco Preissnitz jsou českou legendou již po desetiletí, z Cartonnage naopak vyzařuje novota a svěžest. Obě kapely ale spojují skvělá koncertní vystoupení, díky čemuž se právě dostaly do hledáčku Open Air Festivalu. Preissnitz během své show přiblíží prostředí drsných Jeseníků díky záběrům z filmu Alois Nebel. Od Cartonnage se zase jistě dočkáme originálních kostýmů i electropopových skladeb, na kterých kapela spolupracovala například i s Mobym. Open Air Festival tedy tento týden přidal další dvě jména. Ovšem tu hlavní a největší porci teprve fanouškům naservíruje. “21. 6. se chystáme odhalit i zbytek programu,” prozradil promotér festivalu Michal Lukeš. Pro fanoušky, kteří mají rádi pouze a výhradně kytarovou hudbu a na syntetizátory mají mírnou alergii, je skvělou zprávou zavedení jednodenní vstupenky. Jednodenní vstupenka bude, stejně jako vloni, k dostání na místě, a to výhradně v sobotu za 750,- korun.

Cartonnage, kteří točili s Mobym, míří na festivalové pódium

Electro-pop vyznává pražská formace Cartonnage, která na české scéně působí trochu jako zjevení. Udivující a elektrizující vizuální show kombinovaná s francouzskými podmanivými texty a tanečním drivem. I tak by se dala shrnout kapela, kterou tvoří producent Armin Effenberger a zpěvačka Vanda Choco.

Deska Curiously Connected z roku 2008 přinesla Cartonnage velký respekt na české scéně. Album získalo cenu časopisu Filter, bylo nominováno na ceny Anděl a TV Óčko. Jako objev české klubové scény byla v loňském květnu vyslána na prestižní francouzský festival Europavox v Clermont Ferrand, na podzim otevírala v pražském veletržním paláci festival Electronic beats. Mediální slávu si Cartonnage užili při spolupráci se světoznámým muzikantem Mobym, se kterým natočili vokální reedit skladby 257.zero. Kapela do Panenského Týnce přiveze svou chystanou desku “I’m not your Computer”, která vychází v těchto dnech.

Preissnitz přijíždějí s Aloisem Nebelem

Kapela, která se zrodila už začátkem 80. let se po letech spánku opět vrátila na koncertní pódia, vydatně vyživovaná nehasnoucí popularitou u svých fanoušků. Preissnitz zkrátka stále fungují - a více než to. Nebojí se ani nových konceptů. Na svém současném turné představují kromě průřezu jejich tvorby také film Alois Nebel. Ten bude mít premiéru v říjnu tohoto roku.

Open TV uvádí našláplé Skyline

Open TV se tentokrát nechala pohltit energickými beaty a kytarovými pasážemi v podání kapely Skyline. Co Skyline chystají nového pro své fanoušky? Jaký je jejich ostrovtip? A překvapí nás na Open Air Festivalu něčím speciálním? Odpovědi hledejte v nové reportáži Open TV, kterou premiérově uvidíte na OpenTV nebo na www.facebook.com/openairfestival.

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek