TESTAMENT (usa) DEW SCENTED (ger) BLEED FROM WIT...

|
TESTAMENT (usa)
DEW SCENTED (ger)
BLEED FROM WIT...
Datum: 
Úterý 26. Březen 2013 - Úterý 30. Duben 2024
Účinkující: 

TESTAMENT (usa)
DEW SCENTED (ger)
BLEED FROM WITHIN (sco)

Město: 
Praha
Místo: 
Nová Chmelnice
Začátek: 
19:00
Cena: 
550,- CZK

Legendární TESTAMENT se jako mnoho dalších slavných thrash metalových kapel vynořilize san-franciské oblasti Bay Area v polovině osmdesátých let a hned od počátku si vydobilipřední místo v rámci bohatě vzkvétající metalové scény. V původní sestavě Eric Petersona Alex Skolnick – kytary, Louie Clemente – bicí, Greg Christian na basu a Chuck Billy jakofrontman a vokalista vydali v roce 1987 debutní desku ‚The Legacy‘, se kterou se jakojedna z prvních (podle některých jako úplně první) metalových kapel dostali na majorlabel pod značkou Atlantic records. Legacy bylo jméno, pod kterým byla kapela založenav roce 1983, což znamená, že TESTAMENT rozdávají fanouškům radost již třicet let a jakodůkaz nezměněné schopnosti napsat údernou a energií kypící desku, vyšlo vloni jedenáctéalbum „Dark Roots of Earth“. Nahrávka má více než padesát minut a zdobí ji nejpozitivnějšírecenze a přijetí fanoušků od konce osmdesátých let. Opět se potvrzuje, že napsat thrashmetalovou skladbu může kde kdo, ale takto jednoduchý, ale promyšlený dvoukytarovýkvapík s profesorským nadhledem umí jen tihle borci z Bay Area. Kromě fantastickyhostujícího Gena Hoglana za bícími nebo procítěně sólujícího Alexe Skolnicka, majíTESTATAMENT ještě jednu zcela nezaměnitelnou a zásadní výhodu oproti všem ostatním,totiž pana Zpěváka Chucka Billyho. Ten je po překonání rakoviny opět na vrcholu sil a dáváopět hlasitě najevo, že podobných pěvců této planetě mnoho nepobíhá. TESTAMENT potřiceti letech v původní sestavě (kromě bicích) představí vrcholnou formu thrash metalovéhosubžánru!
Místo na poslední chvíli zrušených Shadows Fall dělají Testament na turné společnostostřílení DEW-SCENTED z Německa. Mnoho se toho v posledních letech namluvilo o oživléthrash metalové scéně a často se velká vydavatelství zaměřila na nové slibné kapely,ale vedle nich existují taky ostřílené spolky, které udržují planoucí pochodeň již pěknýchpár let hrdě nad hlavou. A to je také případ DEW-SCENTED, kteří hrají víc jak dvaceti letyprověřený death/thrash s příměsí jak amerického agresivního přístupu s ostrými vokály, taks melodickými party ála melo-deathmetalové kapely ze Severní Evropy. Jejich studiová albase v loni dostala s nahrávkou ‚Icarus‘ k devátému křížku a opět jistě potěší fanoušky Slayerči The Haunted. Novinkou je, že se na jeho skládání podílel i kytarista Severe Torture MarvinVriesde a na živo se představí i další Hoanďan Joost van der Graaf , který dříve drtil tlustéstruny u legendárních Sinister.


Druhý support pak bude mít podobu metalcorové extratřídy v podobě BLEED FROMWITHIN ze skotského Glasgow. Tato mladá parta ve své tvorbě mísí agresivní metalcores melodickým death metalem a obě její desky ‚Humanity‘ a ‚Empire‘ výrazně vyčnívajív žánru, jinak často označovaném za generický a repetitivní a vysloužili jí smlouvu s velkýmihráči Century Media Records. Přes svůj relativně nízký věk za sebou mají BLEED FROMWITHIN např. dva miliony shlédnutí klipu k singlu „Servants of Divinity“ na youtube, několikvlastních šňůr, spoustu zkušeností z turné s nejtěžšími vahami žánru jako Suicide Silence,After The Burial, Caliban nebo Soilwork a úspěšnou show na festivalu Brutal Assault, kde se


vloni představili již podruhé. Koncert TESTAMENT, DEW SCENTED a BLEED FROM WITHIN proběhne 26. března v Prazev klubu Nová Chmelnice. Klub se veřejnosti otevře v 19:00h. Vstupenky jsou již nyní k dostáníve všech tradičních předprodejích za 550,- Kč, přičemž cena vstupenky na místě bude 590,-Kč. Více informací na webu www.obscure.cz.

Website: