CLARA CLARA (FR), STEVIE BRUFEN, RAKETOPLAN

|
CLARA CLARA (FR), STEVIE BRUFEN, RAKETOPLAN
Datum: 
Pátek 8. Březen 2013 - Sobota 4. Květen 2024
Město: 
Bečváry
Místo: 
Hospoda u Laudona
Začátek: 
19:00
Cena: 
150 Kč

Výjimečné situace vyžadují výjimečná řešení. A každý nový přírůstek do klanu takovou výjimečnou situací – a důvodem k oslavě – nepochybně je. Josef Albert Holub se narodil v pondělí 4. března a už v pátek 8. března pro něj Silver Rocket nachystali uvítací koncert. Osoby jsou tím pádem jasné, teď k obsazení: Clara Clara z Francie, Stevie Brufen ze Slezska a Raketoplán ze Silver Rocket. Koncert se bude konat v Bečvárech (kde také jinde!) v hospodě U Laudona. O info pište na adresu

Raketoplán je legenda, Stevie Brufen dokončují debutové album a Clara Clara? Pro někoho je hudba prostě osudem, před kterým není úniku. Začnete ji poslouchat jako dítě, třeba Bryana Adamse, v devíti ovšem přejdete k Melvins a The Jesus Lizard a ve dvanácti už hrajete v crustový kapele. Od šestnácti pak jste v podstatě pořád na turné a ve dvaceti toho máte naposloucháno víc, než jiní za celý život. Přesně tohle je případ Francoise Virota, pozoruhodného hudebníka z Lyonu, který do Bečvár dorazí se svojí discopunkovou kapelou Clara Clara.

Francois Virot je už delší dobu na alternativní scéně ve Francii nepřehlédnutelnou postavou. Vystupuje sám nebo hraje na kytaru v kapele Reveille (tu jsme měli možnost vidět i v Praze v roce 2010). Jindy zase usedne za bubny – a pak vstupuje na scénu Clara Clara. Společně se svým bratrem-kytaristou Charlesem a hráčkou na klávesy Amélií nabídnou zábavnou a neodolatelnou směs tanečního hluku a popových melodií ve stylu Renegade Soundwave, Spooky a Flaming Lips (a možná někdy taky trochu Lightning Bolt).

www.francoisvirot.com http://clappingmusic.bandcamp.com/album/comfortable-problems www.silver-rocket.org