Elektro - industriální THOT (BE) přijedou poprvé do ČR

|
Elektro - industriální THOT (BE) přijedou poprvé do ČR

Bruselští Thot jsou evropskou variací amerických Nine Inch Nails. Kapela přijede poprvé zahrát do Čech jako host křtu nového CD tuzemských Sunshine, který proběhne 21. 4. 2011 v Praze v Lucerna Music baru. V pátek  22. 4. 2011 je možné navštívit koncert v Mariánských Lázních v klubu Na Rampě. Kapela představí písně z nové desky Obscured By The Wind, která vyšla před pár dny jako free-download na internetu a také v omezeném nákladu na CD.

Muzika Thot je přirozenou kombinací akustických a industriálních zvuků rockové a elektronické hudby, která se nedrží jednoho stylu a koncerty umí rozjet ve velkém. Kromě úchvatných živých vystoupení je můžete vidět v Bruselu, jak pořádají pouliční vizuální performance a akustické happeningy.

« Obrovská síla, skvěle realizováno (Franz Treichler, The Young Gods). »

« Skupina Thot je za poslední roky bezpochyby nejzajímavějším nováčkem na industriální scéně (Sonic Abuse, Velká Británie). »

Hned jejich první album The Huffed Hue z roku 2005 má velice dobré a pochvalné recenze. O rok později vydávají abum remixů The Huffed Fragments. Roku 2008 vydávají album Year of the Thistles. V současné době nahrávají Thot nové album, které vyjde letos v březnu v Belgii. Mozkem kapely je zpěvák Grégoire Fray. Bicí a elektroniku má na starosti Gil de Chevigné, Phillipe Gillès piáno a klávesy a Julien Forthomme hraje na baskytaru. Nepostradatelnou členkou je scénografka Arille Moensová se svými působivými videoprojekcemi. Celou kapelu pak stmeluje mistr zvuku Francois Vincent.

Zahraniční recenze :

Thot je nadějná elektro-rocková kapela z Bruselu. Její muzika potěší bezpochyby jak posluchače tvrdého rocku, tak fanoušky elektroniky ve stylu NIN, rozhodně není na jeden poslech. Domorodé zpěvy a hard rockové kytarové riffy… tahle kombinace pohne i pařezem. Thot - to je těžkotonážní, neuvěřitelně nadupaný alternativní rock, navíc podtržený osobitým a obratným používáním nejroztodivnějších elektronických mašinek. Ze zpěvákova hlasu čiší energie, která ohromujícím způsobem dokresluje celkový dojem. (…) Stále žasnu, jakou promakanou hudbu předvádějí na svých EP. (…) Mám takový dojem, že v Belgii tiká časovaná hudební bomba. (Disagreement, Luxembourg, 2010).

První skladba Stories of the Hills Mover je naprosto neskutečná, do rytmu tepe a buší jako noiseová vlna tsunami, která člověka smete, aniž by ji čekal. A to ještě dotyčný netuší, že se na něj přiřítí nefalšovaný industriální masakr v podobě druhé skladby The Fields Tuner, která ho rozseká takovým způsobem, že se může jít kapelka Rammstein se svou agresivní rockovou popinou rovnou zahrabat. Je to ťafka mezi oči, jako když člověk poprvé uslyšel The Fragile od NIN nebo Psalm 69 od Ministry. (…) Koho už nějakou dobu baví industrial, určitě si přijde na své. (…) Stačí si poslechnout poslední dva singly a hned je jasné, že Thot mají našlápnuto…(Sonic Abuse, England, August 2010).

Odkazy : http://thot.bandcamp.com, http://www.myspace.com/thot

Další žurnál

V září přijede do Prahy člen Wu-Tang Clanu Ghostface Killah

17. Červenec 2017 14:21 |
WU-BOX SÁGA POKRAČUJE. V ZÁŘÍ PŘIJEDE GHOSTFACE KILLAH.
... Zobrazit celý článek

Bruno Ferrari vydává "torrentové" EP a trhá rekordy na Startovači

13. Červenec 2017 09:34 |
Zhruba dva roky po veleúspěšné kampani Mortal Cabinet, společného projektu s Řezníkem a Františkem Štormem, se Samir Hauser vrátil na Startovač pod vlastním alter egem Bruno Ferrari. A podařilo se mu tam za pouhé 3 dny překonat cílovou částku 180 tisíc korun.
... Zobrazit celý článek

Skotští Mogwai oznamují předkapelu Sacred Paws - 31. 10. - Praha Roxy

12. Červenec 2017 08:45 |
MOGWAI + support SACRED PAWS (UK) 31. říjen 2017, Roxy, Praha Mogwai představí Praze své svěřenkyně Sacred Paws  7. července, Praha - Na svém podzimní turné k chystané desce Every Country's Sun, vyráží skotská post-rocková senzace Mogwai s dívčím duem Sacred Paws. Debut předskokanek vyšel na kapelním labelu Mogwai Rock Action.
... Zobrazit celý článek

Brutal Assault 2017 - VYHLAŠUJEME BOJ PROTI FRONTÁM

10. Červenec 2017 11:13 |
Naše nová služba FULFILLMENT, o které jsme vás informovali, je jenom jednou součástí naší strategie, která zabrání opakování loňských středečních front u vstupu, které máme stále na paměti. Nejdůležitější zbraní bude dvojnásobné navýšení odbavovací kapacity. U vstupu budou letos dva odbavovací stany, každý se stejnou kapacitou, jaká byla celkově vloni.
... Zobrazit celý článek